Nieuwe records gevestigd op FINA Wereldkampioenschappen zwemmen in Dubai

Het team van zwemmers Team Speedo uit de Verenigde Arabische Emiraten, dat deelnam aan de 10e FINA Wereldkampioenschappen Zwemmen in de Korte Baan, won de estafettewedstrijd 4 op 100 meter en vestigde een record in het Guinness Book of Records.

Tijdens de eerste kwalificatieronde van de voorbereidende competities in het recent gebouwde Hamdan bin Mohammed bin Rashid Sports Complex op de 10e FINA Wereldkampioenschappen Korte Baan Zwemmen, liet Obeid Al Jesmi, kapitein van het nationale zwemteam van de VAE, een recordtijd zien in 4 x 100 m vrije slag estafette met zijn broers Said, Bakit en Faisal. "Het nationale team van de VAE is voor mij een gezin, maar vandaag de dag is het familiegevoel vooral sterk, omdat we het eerste team in het freestyle-estafette op het FINA-kampioenschap zijn geworden, bestaande uit broers," zei Al Jesmi in een interview. "Geloof me, dit is een uniek gevoel. We zijn allemaal heel blij dat we in één team aan dit kampioenschap hebben kunnen deelnemen en het hebben gewonnen."

Opgemerkt moet worden dat op deze dag verrassingen en nieuwe records niet zijn geëindigd. De Amerikaanse zwemmer Ryan Lochte vestigde een nieuw kampioenschapsrecord door een freestyle race van 200 meter te zwemmen in 1: 42.38. En de Russen Stanislav Donets, Stanislav Lakhtyukhov, Evgeny Korotyshkin en Nikita Lobintsev werden zilveren medaillewinnaars in het gecombineerde relais van 4-100 meter. Over het algemeen behaalde het Russische team de tweede plaats in het algemeen medailleklassement van de World Short Course Championships, die eindigde op 19 december 2010 in Dubai. De Russen wonnen 10 medailles, waarvan 4 goud, 4 zilver en 2 brons. Stanislav Donets blonk uit op afstanden van 50 en 100 meter aan de achterkant, Yevgeny Korotyshkin won de 100-meter vlinderslag, Nikita Lobintsev werd de tweede kruip op een afstand van 400 meter en de derde - op de 100-meter vrije slag. Ook onder de medaillewinnaars waren Danila Izotov en Sergey Fesikov. Het beste resultaat van het damesteam - de vierde plaats in het gecombineerde estafette van 4 tot 100 meter.

Het team van de Verenigde Staten was het meest succesvol in de VAE, met 12 gouden, 6 zilveren en 7 bronzen medailles. De bovenste drie Spanjaarden gesloten (4-2-2). In totaal werden 40 sets medailles gewonnen tijdens de Dubai World Cup. De nationale teams van China en Australië liepen het Russische team voor op het aantal medailles (respectievelijk 14 en 11), maar verloren in kwaliteit. De Chinezen - 3 gouden, 5 zilveren en 6 bronzen medailles, de Australiërs - slechts één prijs met de hoogste verdienste.

Bekijk de video: Zwaardslikker zet record in Amsterdam (Mei 2024).